Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výzva Horečky–Javorník

Své průběžné výkony můžete vkládat přes formulář ZDE
Průběžné výsledky naleznete ZDE

 

Probíhá stejným způsobem jako Výzva VJ, akorát výstupy probíhají z frenštátské strany. Každý účastník si změří svůj čas (v běhu/na kole) a ten zapíše přes formulář do sdílené tabulky.

 

Stejně jako u výzvy VJ je cílem H-J motivací sportovat a podpořit tak ke sportu i mladé sportovce z Frenštátu a okolí. Výzva je rozdělena do 4 ročních období, aby si účastníci mohli průběžně testovat svou aktuální formu a porovnat tak svou fyzickou zdatnost v různých obdobích v roce.

 

Termín výzvy: nepřetržitě
Kategorie: 1) Běh - chůze  2) Kolo
Vyhlášení výsledků: bez vyhlášení

Pravidla: V rámci fair-play prosíme o správné dodržování tras stanovené výzvou. Čas lze měřit i na obyčejných hodinkách. Doporučujeme mít však záznam z trasy taky přes aplikace s GPS. Toto se týká především adeptů na stupně vítězů. U nejlepších ve výzvě Horečky - Javorník tak můžeme požádat o zaslání printscreenu z jejich naměřených výkonů :-) 

 

Trasa výzvy (Běh - chůze):

Mapa trati: zobrazena níže

Vzdálenost: 4,3 km
Převýšení: 548 m

 

--- Start od parkoviště pod skokanskými můstky Jiřího Rašky (od cedulí)
--- Cíl na vrcholu Velkého Javorníku (u turistického rozcestníku)

 

Více na mapách zde:

 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kxkqRZLlYk00QA-GP8HtpEXpTvwAK6paf57xR-bnZf0/edit#gid=0

 

Trasa vede od parkoviště pod skokanskými můstky Jiřího Rašky (od cedulí) po schodech nahoru až pod věž skokanského můstku Jiřího Rašky. Pak se pokračuje nejkratší cestou na Rekovice, kde se probíhá přes dřevěnou bránu a pokračuje se cca 300 metrů po lesní cestě až k rozcestníku na zelenou turistickou značku (Lékárníkova vila) a pak dále již stále po zelené turistické značce až na vrchol Velkého Javorníku. V rámci fair-play prosíme o dodržování této trasy a o nepoužívání známých zkratek na louce a nebo pod a nad obrázkem :-)

 

Trasa výzvy (Kolo):

Mapa trati: zobrazena níže
Vzdálenost: 8,2 km
Převýšení: 540 m

 

--- Start od parkoviště pod skokanskými můstky Jiřího Rašky (od cedulí)
--- Cíl na vrcholu Velkého Javorníku (u turistického rozcestníku)

Trasa vede po asfaltové cestě přes Papratnou a točny U Hutyrů až na vrchol Velkého Javorníku

 

Více na mapách zde:

 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zAIG2zsDlJu88vLeHXvnti1rU5NjVosXvF_U4ZBMBxE/edit#gid=0

 

Poděkování:

Výzva Horečky-Javorník vznikla v návaznosti na již probíhající Výzvu VJ pořádanou atletickým klubem Sportguides z Rožnova pod Radhoštěm. Zde vznikla prvotní myšlenka vytvořit výzvu v běhu, na kole, pěšky na Velký Javorník z rožnovské strany. Výzva VJ je především motivací sportovat a také si trochu poměřit síly s ostatními, když teď neprobíhají žádné závody.

Odkaz na Výzvu VJ: http://sportguides.cz/