Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 10. 2020

.........

Výzva Horečky-Javorník vznikla inspirací z již probíhající Výzvy VJ pořádána atletickým klubem Sportguides z Rožnova pod Radhoštěm. Zde vznikla prvotní myšlenka vytvořit výzvu v běhu, na kole, pěšky na Velký Javorník z rožnovské strany. Výzva VJ je především motivací sportovat a také si trochu poměřit síly s ostatními, když teď neprobíhají žádné závody.

Odkaz na Výzvu VJ: http://sportguides.cz/

Výzva Horečky-Javorník:

Své průběžné výkony můžete vkládat přes formulář ZDE
Průběžné výsledky naleznete ZDE

 

Probíhá stejným způsobem jako Výzva VJ, akorát výstupy probíhají z frenštátské strany. Každý účastník si změří svůj čas (v běhu/na kole) a ten zapíše přes formulář do sdílené tabulky.

Výzva Horečky-Javorník bude spojena s akcí Beskydský biatlon, kde taky proběhne v den závodu celkové vyhlášení této výzvy (18.7.2020). Stejně jako u výzvy VJ je cílem H-J motivací sportovat a podpořit tak ke sportu i mladé sportovce z Frenštátu a okolí.

 

Termín výzvy: od 26.10. 2020 do 15.7. 2021
Kategorie: 1) Běh - chůze  2) Kolo
Vyhlášení výsledků: proběhne 18.7. 2021 při příležitosti akce Beskydský biatlon na Horečkách. Budou vyhlášeni první tři muži a první tři ženy v absolutním pořadí (běh - chůze a kolo) a taky první tři kluci a první tři holky ve věkové kategorii do 18 let (včetně)
Ceny: Pamětní medaile

Pravidla: V rámci fair-play prosíme o správné dodržování tras stanovené výzvou. Čas lze měřit i na obyčejných hodinkách.

 

Trasa výzvy (Běh - chůze):

Mapa trati: zobrazena níže

Vzdálenost: 3,8 km
Převýšení: 390 m

 

--- Start od dřevěné brány před restaurací Rekovice na Horečkách
--- Cíl na vrcholu Velkého Javorníku (u turistického rozcestníku)

 

Trasa vede od dřevěné brány před restaurací Rekovice, kde se běží cca 300 metrů po lesní cestě až k rozcestníku na zelenou turistickou značku (Lékárníkova vila) a pak se pokračuje již stále po turistické značce až na vrchol Velkého Javorníku. V rámci fair-play prosíme o dodržování této trasy a o nepoužívání známých zkratek na louce a nebo pod a nad obrázkem :-)

 

Trasy výzvy (Kolo):

Mapa trati: zobrazena níže
Vzdálenost: 8,2 km
Převýšení: 540 m

 

--- Start od parkoviště pod skokanskými můstky Jiřího Rašky (od cedulí)
--- Cíl na vrcholu Velkého Javorníku (u turistického rozcestníku)

Trasa vede po asfaltové cestě přes Papratnou a točny U Hutyrů až na vrchol Velkého Javorníku (viz mapa trasy)